Bananbrød – Valdemarsro
Ingredienser:
- 4 modne bananer
- 75 g smør (bruges marg. så tilsæt lidt salt)
- 70 g rørsukker (eller halv og halv muscovado)
- ½ vaniljestang
- 100 g hvedemel
- 50 g fuldkornsmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel (evt. lidt mere)
- ½ tsk stødt tørret ingefær
- 4 æg
Fremgangsmåde:
Smør, sukker og vanilje piskes til en luftig masse. Æg og moset bananer røres i. Bland fuldkornsmel med bagepulver, kanel og stødt ingefær og rør det i dejen. Tilsidst røres hvedemelet i. Ret våd blanding.
Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25-35 min. Tjek med strikkepind. Tag den ud af formen og lad den køle af.
Mens brødet er varmt kan der lægges mørk chokolade på toppen og lad den smelte, når tempereret kan der smøres chokoladeganache på. Allerbedst er dog blot skivet med koldt smør – evt. ristet først.